Работа при нас

25 Март 2024

Конкурс за назначаване на държавен служител в отдел „Административнонаказателна дейност“, главна дирекция „Автомобилна инспекция“ – 1 щатна бройка

ОБЯВЛЕНИЕ

 

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” обявява конкурс за назначаване на държавен служител в:

-  отдел „Административнонаказателна дейност“, главна дирекция „Автомобилна инспекция“ – 1 щатна бройка

  1. Длъжност: държавен инспектор
  2. Минимални изисквания за заемане на длъжността:
  • образование – висше;
  • степен на образование – магистър;
  • професионален опит – 4 години или III младши ранг.

Забележка: Професионалният опит включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност.

  1. Други специфични изисквания за заемане на длъжността, установени в нормативен акт:
  • кандидатът трябва да отговаря на изискванията на чл. 7 от Закона за държавния служител.
  1. Начин на провеждане на конкурса: тест и интервю.
  2. Необходими документи:
  • Заявление за участие в конкурс (Приложение № 3 към чл.17 ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДС);
  • Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС;
  • Копие от диплома за завършено висше образование. Ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага;
  • Копия от трудовоправни документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова/служебна/осигурителна книжка или документ по утвърден образец, както и документи, удостоверяващи извършване на дейност в чужбина) или придобит ранг.
  1. Място и срок за подаване на документите за участие в конкурса:
  • документите, включително и по електронен път, се подават не по-късно от 17:30 ч. на 05.04.2024 г.
  • документите се подават в сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко” № 5, лично от кандидатите или чрез пълномощник.
  • документите по т. 5 може да се подават по електронен път на: avto_a@rta.government.bg, като в този случай заявлението за участие в конкурс и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.
  1. Списъците на допуснатите до участие в конкурса кандидати и последваща информация по провеждането му ще бъдат публикувани на интернет страницата на агенцията.
  2. Конкурсът ще се проведе в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко” № 5.

 

Описание на длъжността:

  1. Дава предложения за оптимизиране на дейността по осъществяване на административнонаказателната дейност и дейността по прилагане на принудителни административни мерки, осъществявани в агенцията.
  2. Изготвя, ползва, поддържа и актуализира бази данни с информация, относно осъществяването на административнонаказателната дейност на дирекцията.
  3. Дава предложения за процедиране по административнонаказателни преписки.
  4. Извършва дейностите по обработването, придвижването и приключването на административнонаказателните преписки.
  5. Оказва методическа помощ на регионалните дирекции “Автомобилна администрация” и областните отдели “Автомобилна администрация”, свързана с административно-наказателната дейност и дейността по прилагане на принудителните административни мерки.
  6. Изготвя становища, отговори и доклади по възложени му за изпълнение проверки, сигнали, жалби и предложения, свързани с дейността на дирекцията, както и писма до други ведомства или други звена от агенцията.
  7. Изготвя отчети и справки за извършени проверки и установени нарушения, грешки и пропуски и дава предложения за предприемане на мерки за отстраняването им.
  8. Изготвя анализи и информации за състоянието на административнонаказателната дейност в агенцията.
  9. Изготвя доклади и дава предложения за отстраняване на проблеми и подобряване на административнонаказателната дейност на агенцията.
  10. Извършва проверки по правилното осъществяване на дейността в регионалните дирекции “Автомобилна администрация” и областните отдели “Автомобилна администрация”.
  11. Извършва всякакви проверки регламентирани съгласно „Указанията за контролната и административнонаказателната дейност“ на агенцията.
  12. Извършва проверки по постъпили жалби на граждани и организации.

 

Българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

 

Предоставените документи от кандидатите за обявената позиция се обработват и съхраняват, съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица, във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR).

 

Размерът на основната заплата за длъжността е от 933 лв. (деветстотин тридесет и три лева) до 2280 лв. (две хиляди двеста и осемдесет лева).  Основната заплата за длъжността се определя в размер на максимално получаваната за съответната длъжност в централна или териториална администрация, но не повече от степента и нивото, съгласно притежавания професионален опит.

 

Професионалният опит включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност.

 

Лице за контакти: Петя Милушева – главен експерт в дирекция „Човешки ресурси”, телефон: 02/930 88 83.


12.04.2024 г.

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ И НЕДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО КОНКУРСА

за длъжността държавен инспектор – 1 (една) щатна бройка в отдел „Административнонаказателна дейност“ към главна дирекция „Автомобилна инспекция“ в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

  1. Списък на допуснатите и недопуснатите кандидати

Въз основа на преценката на представените документи, конкурсната комисия

РЕШИ:

Име, презиме, фамилия на кандидата

Представени ли са всички документи, които се изискват според обявата

Удостоверяват ли представените документи съответствие на кандидата с обявените минимални специфични изисквания за длъжността

Основание за недопускане

1.

Данаил Стоев

да

да

-

2.

Галина Ангелова

да

не

Представените документи не удостоверяват наличието на

ранг или изискването за професионален опит в осъществяване на функциите по Класификатора на длъжностите

в администрацията.

 

Въз основа на преценката конкурсната комисия реши:

 

а) Допуска до конкурс следните кандидати:

 

Име, презиме и фамилия

1.

Данаил Стоев

 

б) Не допуска до конкурс следните кандидати:

 

Име, презиме и фамилия

Основание за недопускане

1.

Галина Ангелова

Представените документи не удостоверяват наличието на ранг или изискването за професионален опит в осъществяване на функциите по Класификатора на длъжностите в администрацията.

 

Посочените кандидати, съгласно списъка на допуснатите кандидати следва да се явят на тест на 23.04.2024 г. от 10:30 ч. в сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко“ № 5.

Интервюто с издържалите теста кандидати ще се проведе същия ден в сградата на  Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, гр. София, ул. „Ген. Й. В. Гурко“ № 5.

           

  1. Нормативни актове:

Нормативни документи:

Документите, публикувани на официалната интернет страница на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в раздел „Нормативна база“ https://rta.government.bg/.

 

  1. Система за определяне на резултатите

            На основание чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители конкурсната комисия взе решение за системата за определяне на резултатите.

Трите варианта на тест, включват по 20 въпроса от затворен тип, като от посочените възможни отговори само един е верен. За всеки верен отговор кандидатът получава по 0,25 т. До участие в интервю се допускат кандидатите, които са допуснали до четири (4) грешки. Максималният резултат е пет (5) точки, т.е. 100% верни отговори –  20 от 20 възможни. Коефициентът, с който ще се умножава резултатът на кандидатите от проведения тест, ще бъде 3 (три). Продължителността за решаване на теста е 45 минути.

По време на интервюто всеки член на конкурсната комисия преценява качествата на кандидата въз основа на неговите отговори по 5-степенна скала за съответните критерии и попълва формуляр съгласно приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от НПКПМДС – за експертни  длъжности. Минималният резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал интервюто, е 4 (четири). Коефициентът, с който ще се умножава резултатът от интервюто, представляващ средноаритметична величина от поставените от членовете на комисията индивидуални оценки, е 4 (четири). Продължителността на интервюто с всеки кандидат е не по-малка от 10 минути.

Окончателният резултат на всеки кандидат е сбор от резултатите, получени при провеждането на конкурса по горепосочения начин, умножени с определените коефициенти.

  

            /П/

Антон Ставрев

Председател на конкурсната комисия


Класиране от проведения конкурс за длъжността държавен инспектор – 1 (една) щатна бройка в отдел „Административнонаказателна дейност“ към главна дирекция „Автомобилна инспекция“ в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Въз основа на резултатите от теста на явилия се и допуснат до интервюто кандидат, конкурсната комисия класира, както следва:

  • на първо място – Данаил Стоев.
Scroll to top